Gjorde värsta goda tilltugget igår, sashimilax fylld med färskost av pepparrot som toppades av lite wasabi & sesamkrydda. Det bästa var att det bara tog fem minuter att fixa ihop!!
Är så glad att jag börjar få tillbaka lite energi efter några veckor av sjukdomar. Först vinterkräksjuka och sen corona.
Laxsnitt med färskost, wasabi och sesam
Ca 20 snittar
180 g salmalax
2-3 msk färskost pepparrot
Wasabi & sesamkrydda (Santa Maria)
Krasse eller någon annan färsk krydda att garnera med
GÖR SÅ HÄR:
- Skär salmalaxen i 0,5 cm tjocka skivor.
- Ta lite färskost på spetsen av en kniv och bred på ena halvan av laxbiten.
- Vik över andra lilla halvan och strö över lite Wasabi & sesamkrydda uppe på. Hittar du inte i kryddhyllan kan du toppa med rostade sesamfrön.
- Lägg på ett uppläggningsfat och förvara svalt fram till servering.
Receptet kommer från Catarina König.