Smörstekta toastsnittar med sikrom

Lillördag idag och halva veckan gjord (snart). Helgen är inom räckhåll! Ikväll vardagslyxar vi lite extra och unnar oss en god snitt, ett glas vin och en bra serie. Har precis sett klart Maid på Netflix (väldigt sevärd) och har börjat på Knutby.

Läste ett så bra inlägg på Linked In om att just maxa livet. En person som drabbats av ett tungt sjukdomsbesked fick ett tips av en indisk man om att tiden är något som vi människor hittat på. Att tiden inte existerar. Det som händer är nu och inget annat. Så ta till vara på stunden och maxa det du kan! Var modig och gör sånt du drömmer om men inte vågat göra eller gör mer av sånt som får dig att må bra. Var rädd om nära och kära och visa att de är betydelsefulla. Sänk kraven och säg till dig själv att du duger. Vem vet vad som väntar imorgon?

Hur vill du maxa livet? <3

Smörstekta toastsnittar med sikrom
Smörstekta toastsnittar med sikrom

Smörstekta toastsnittar med sikrom

12 snittar

40 g sikrom (jag köper Pandalus frysta)
4 skivor toastbröd, skurna i stavar
1/2 eller 1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
Färsk dill
Färsk gräslök
Peppar
Smör att steka i

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina sikrommen.
  2. Skär brödet i tre lika stora stavar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Stek brödstavarna på medelvärme i rikligt med smör och peppar. Låt svalna en aning.
  5. Vispa crème fraichen fluffig och spritsa på bröden (om du inte har en spritspåse går det lika bra med en vanlig plastpåse).
  6. Garnera med sikrom, rödlök, dill och gräslök.

Receptet kommer ursprungligen från Sophie Björkman.

TIPS! Har du löjrom är det naturligtvis godast, men sikrom är ett bra och lite billigare alternativ.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lämna en kommentar