Enchiladas är en mexikansk rätt som består av ihoprullade tortillabröd. Det här är en supergod vegetarisk variant med en fyllning av halloumi, majs, lök och tacosås.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Vegetariska enchiladas med halloumi
4 portioner
1 st gul lök
280 g majskorn
500 g halloumi
1 msk olivolja
230 g tacosås
2 krm salt
1 msk+1 tsk olivolja
320 g tortilla
75 g riven ost
200 g Philadelphiaost
8 tortillabröd
Tillbehör
Isbergssallad
Gurka
Tomater
Rödlök
3 dl gräddfil
Guacamole
GÖR SÅ HÄR:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skala och finhacka lök. Sila av majsen.
- Tärna halloumin smått. Stek halloumin i olja så att den får lite färg. Tillsätt lök och majs och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt ¾ av tacosåsen och låt det puttra ihop. Smaka av med salt.
- Tillsätt 1 msk olivolja i tacoburken och skaka om.
- Ta fram en ugnsfast form och smörj med olja.
- Fördela halloumiröran i 8 tortillabröd, toppa med två klickar Philadelphiaost och rulla ihop. Lägg dem med skarven ner i formen eller fäst med tandpetare. Ringla resterande tacosås över enchiladan i formen och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i 10 minuter.
Guacamole: Mixa 2 avokado, 2-3 msk turkisk yoghurt och en vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. - Servera gratinerade enchiladas tillsammans med grönsaker, guacemole och gräddfil.
Receptet kommer ursprungligen från Mathem. Har gjort några små justeringar.
När kommer Philadelphiaosten in i bilden? 😊
Hej Angelica! Oj, ser att jag helt missat skriva ut det i instruktionen. Philadelphian ska klickas ut över halloumiröran innan de rullas ihop. Har lagt till det nu. Hoppas du gillar det! 🙂 Kram