Vannameiräkor i krämig vitlökssås

Hjälp vilken vecka det här har varit. Bloggen har tyvärr blivit lite åsidosatt då vardagslivet har fått styra. Fotbollen är i sin slutfas och handbollen i sin uppstartsfas, så aktiviteterna har avlöst varandra åt höger och vänster. När dessutom jag och maken är ledare i var sina idrotter, hör det till en hel del planering och annat fix.

Vill tipsa om denna väldigt enkla och lyxiga pastarätt som du snor ihop på under 30 minuter. Smaken av parmesanen, citronen och vitlöken, jag säger bara mmmmm. Perfekt helgrätt eller om du vill lyxa lite extra mitt i veckan.

Vannameiräkor i krämig vitlökssås
Vannameiräkor i krämig vitlökssås

Vannameiräkor i krämig vitlökssås

4 personer
1 msk olja
400 g frysta vannameiräkor (gärna med svansen kvar – ser fint ut vid servering)
Salt och peppar
2 msk smör
4 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 dl torrt vitt vin (alternativt kycklingbuljong)
2 dl valfri matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde (kan ersättas med matlagningsgrädde)
50 g parmesan, nyriven
Färsk persilja eller basilika för servering
400 g spaghetti
1 eko citron, skivad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tina räkorna.
  2. Koka spagettin enligt anvisningarna.
  3. Värm oljan i en kastrull på medelvärme.
  4. Stek räkorna två gånger i några minuter och strö över salt och peppar.
  5. Lägg räkorna åt sidan i en skål/tallrik.
  6. Smält nu smöret i samma panna som räkorna stektes i (för mer smak).
  7. Fräs vitlöken i cirka 1/2 minut och tillsätt vitt vin, skrapa bort eventuella rester från räkorna med skeden, så att smaken ingår i såsen.
  8. Låt sjuda tills vinet har reducerats med ungefär hälften.
  9. Tillsätt nu båda sorterna grädde och låt sjuda i några minuter.
  10. Tillsätt parmesan och låt det smälta.
  11. Smaksätt med salt och peppar.
  12. Lägg tillbaka räkorna i pannan och lägg citronskivorna i den.
  13. Servera med spaghetti och nyhackade örter (strö över eller blanda i).

Inspirationen till detta receptet kommer från Madmusen.

Lämna en kommentar