Om du gillar mat med lite sting är de här köttbullarna ett hett tips. Haha! Kanske inte något för barn som är känsliga för stark mat, till dem är det kanske bättre att göra en alternativ variant som inte är så stark. Älskar att göra köttbullar i ugn, då reder de sig själva och du slipper fettstänk.
Jag serverade choritzoköttbullarna i en tomatsås med spagetti och en klick turkisk yoghurt (passar bra för att neutralisera hettan). Kan även tänka mig att de skulle passa att servera på en buffé med tsatsiki till.
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Choritzoköttbullar i ugn
Ca 24 st
500 g nötfärs
150 g chorizo, skuren i små bitar
3/4 dl riven cheddar
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk oregano
1 ägg
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 knippe färsk persilja, finhackad
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda ihop alla ingredienser till smeten med en elvisp med degkrok.
- Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Forma stora köttbullar med en sked och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek köttbullarna i ugnen ca 12 min. (beror lite på storlek – ta ev. ut en och skär igenom för att se om den är genomstekt).
Receptet kommer från danska Madmusen.