Sitter och summerar semestern och inser att det här nog varit den absolut bästa på länge. Vädret har visat sig från sin bästa sida och det påverkar ju naturligtvis, men vi har även hunnit göra så många roliga saker utan att känna stress. Känner mig utvilad och redo att börja jobba imorgon. Samtidigt är det bara augusti fortfarande, så det finns hopp om fler varma och härliga kvällar.
Jag har haft tid att laga väldigt mycket mat i sommar och det är lycka för mig. Har inte hunnit lägga ut allt, Crispy Pork är en rätt som verkligen är värd att omnämna.
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Crispy Pork med asiatisk sallad
4 personer (40 min. + marinering av kött minst 2 h)
850g fläskytterfilé
Marinad
1/2 dl hoisinsås
1/4 dl kinesisk soja
1/2 dl ketchup
1/2 msk socker
Sallad
1 påse mixsallad (eller valfri sallad)
2 avokado (jag uteslöt den)
1-2 morötter, skurna i smala stänger
Cocktailtomater, skurna i kvartar
1/2 gurka, skuren i stänger
Dressing
1/2 dl inlagd ingefära (Gari)
2 lime, saften
1 msk salladslök (eller 1/2 schalottenlök)
1,5 msk sesamolja
1,5 msk ljus japansk soja
1/2 röd mild chilifrukt
Topping
Rostade sesamfrön
Koriander (valfritt)
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda samman ingredienserna till marinaden.
- Ansa fläskytterfilén från ev. hinnor och dela den om den är tjock en gång på länden. Lägg ner i marinaden och låt stå svalt minst 2 h med plast över.
- Mixa ihop dressingen med stavmixer till en relativt slät dressing. Smaka av och ställ svalt till servering.
- Rosta sesamfröna gyllene i torr stekpanna på medelvärme.
- Blanda ihop salladen med morotsstänger, gurkstänger, avokado och cocktailtomater.
- Grilla köttet på grillen till en innertemp på 68 grader (låt det vila ca 4-5 min, så att tempen hinner stiga till 70 grader).
- Tranchera köttet (skär upp) och lägg på ett fat. Strö över rostade sesamfrön.
- Häll dressingen över salladen och toppa med sesamfrön och ev. koriander.
- Klart att servera!
Receptet kommer från en av mina favoritinspiratörer Catarina König.