Egengjord glass och glasstårtor är ju extra gott den här tiden på året. Vill tipsa om denna goda glasstårta med smak av Djungelvrål både i tårtan och som topping.
Djungelvrål-glasstårta
8-10 portioner
4 1/2 dl vispgrädde
1 msk chokladdryckspulver
2 msk kondenserad mjölk
2 förp plopp mjölkchoklad med djungelvrål (à 75 g)
2 – 3 msk godis (gärna djungelvrål)
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa grädden.
- Vispa chokladdryckpulver och kondenserad mjölk fluffigt och vänd försiktigt ned i grädden.
- Hacka chokladen grovt (spara lite till topping) och vänd ner resten av chokladen i smeten.
- Klä en springform, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar), med bakplåtspapper och fördela glassmeten i formen. Toppa med resten av chokladen och lakritsgodis.
- Täck formen med plastfolie och frys i minst 6 timmar.
- Servera med färska jordgubbar.
Receptet kommer från ICA.