Djungelvrål-glasstårta

Egengjord glass och glasstårtor är ju extra gott den här tiden på året. Vill tipsa om denna goda glasstårta med smak av Djungelvrål både i tårtan och som topping.

Djungelvrål-glasstårta

8-10 portioner
4 1/2 dl vispgrädde
1 msk chokladdryckspulver
2 msk kondenserad mjölk
2 förp plopp mjölkchoklad med djungelvrål (à 75 g)
2 – 3 msk godis (gärna djungelvrål)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa chokladdryckpulver och kondenserad mjölk fluffigt och vänd försiktigt ned i grädden. 
  3. Hacka chokladen grovt (spara lite till topping) och vänd ner resten av chokladen i smeten. 
  4. Klä en springform, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar), med bakplåtspapper och fördela glassmeten i formen. Toppa med resten av chokladen och lakritsgodis. 
  5. Täck formen med plastfolie och frys i minst 6 timmar.
  6. Servera med färska jordgubbar.

Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar