Mina barn älskar pannbiff. Testade ett nytt recept med kantarellfond i både biffarna och såsen. Supergott!! Jag hade inga kantareller i frysen, så uteslöt det i såsen. Det blev gott ändå!
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Pannbiff med krämig kantarellsås
6-8 portioner
1000 g nötfärs
1 gul lök, finhackad och fräst i smör
2 äggulor
2 dl havregrädde eller annan valfri grädde
1/2 dl konc. kantarellfond
2 krm svartpeppar
Salt
Smör att steka i
Sås
400 g förvällda eller frysta kantareller (kan uteslutas)
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2–3 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl havregrädde eller annan valfri gräddegrädde
4 dl lätt creme fraiche
Vitpeppar & ev. lite salt
3 msk grovt hackad timjan
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med pannbiffen. Fräs finhackad lök i en klick smör. Blanda ihop med de övriga ingredienserna och forma biffar.
- Stek biffarna i smör i omgångar. Lägg över på fat.
- Skölj ur pannan. Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i den finhackade löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
- Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite mer salt. Var försiktig då sojan och fonden är salt i sig. Lägg i biffarna.
- Klipp över lite timjan.
- Servera till potatis och sallad.
Receptet kommer från 56 kilo.
Justerat 230830.