Friterad ravioli med marinarasås

Lillördag redan och bara två dagar kvar till helg!! Hej vad tiden går. Och inte heller är det långt kvar till sommarlov. Barnen räknar ner nu. På fredag ska våran minsting skrivas in i förskoleklass, RIKTIGT STORT <3.

Här kommer ett tips på något riktigt gott att knapra på före middagen till en öl eller ett glas bubbel. Varför inte testa redan i helgen?

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Friterad ravioli med marinarasås

1 paket färsk ravioli med ostfyllning (gärna den större sorten ravioli)
2 dl panko
2 ekologiska ägg
2 dl mjölk
Rapsolja
Parmesan
Ev. färsk persilja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ihop äggen med mjölken.
  2. Fördela pankon på en tallrik.
  3. Förbered en tallrik med hushållspapper.
  4. Klä en ugnsplåt med matfolie som du kan lägga den färdiga raviolin i.
  5. Förbered fritösen med rapsolja och hetta upp oljan (kastrull går också bra). Du kan testa genom att slänga i några brödsmulor. Om de fräser direkt kan du börja fritera raviolin.
  6. Medan oljan hettas upp ordentligt, doppar du raviolin först i äggblandningen och sedan i pankon. Skaka bort överflödiga smulor.
  7. Fritera nu raviolin i omgångar i ca 2 minuter.
  8. När de första är klara lägger du på hushållspappret så att oljan kan rinna av och lägger raviolin sedan på plåten.
  9. Ställ plåten i ugnen på 180° tills all ravioli är klar, så att de håller sig extra torra och krispiga.
  10. Servera med marinarasås (se recept nedan), riven parmesanost och eventuellt lite färsk persilja.

Marinarasås

3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 chilipeppar
2 nypor torkad oregano
2 nypor torkad basilika
1 brk passerade tomater
1 msk strösocker
1 tsk hel torkad kummin
1 näve färsk persilja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Stek hackad schalottenlök och riven vitlök långsamt i olivolja.
  2. Lägg i urkärnad och hackad chilipeppar och stek med.
  3. Ta i torkad oregano och basilika.
  4. Blanda i en burk passerade tomater och låt småputtra lite till.
  5. Strö över socker och torkad kummin.
  6. Lägg slutligen i grovhackad persilja.
  7. När blandningen svalnat kör du allt i en mixer för att få en slät marinarasås.

Recepten kommer från Vinjournalen.

Lämna en kommentar