Vodkapasta

Lite sen på bollen, men testade denna omtalade pasta i helgen. Sååå himla god!! En liten skvätt vodka ger rätten en lagom stark hetta. Perfekt om du vill äta något gott till helgen som går snabbt att laga. Pastan går på sisådär 20 minuter att svänga ihop. Optimalt, eller hur?!

Kom ihåg att spara en del av pastavattnet för att få såsen tjock och krämig.

Vodkapasta

4 portioner
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
0,5 tsk chiliflakes
0,5 dl vodka, kan uteslutas
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1-2 dl pastavatten
100 g riven smakrik ost, t.ex. parmesanost
Pasta för 4 personer, t.ex. penne, snäckor eller fusilli
Salt & svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 4 dl vatten.
  2. Fräs gul lök och vitlök i oljan tills löken mjuknar och blir lätt transparent.
  3. Rör ner tomatpuré och chiliflakes och låt fräsa med under omrörning i 5 minuter.
  4. Häll på vodkan och sänk värmen något. Häll sedan på grädden och hälften av pastavattnet. Rör om.
  5. Blanda pastan med såsen och rör ner lite riven ost i taget. Späd ev. med mer pastavatten.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med mer parmesan och en god sallad.

Inspirationen kommer från livet_och.mat.saklart på IG.


Lämna en kommentar