Vit sparris med hollandaisesås

Hej hörrni! Har ni ätit vit sparris nån gång? På sista april åt jag det för första gången. Jag anade att det skulle vara gott, men inte så här gott!!

Vit sparris med hollandaisesås

4 personer
12 vita sparrisar
2 äggulor
2 msk citronsaft
1 msk vatten
250 g smör, smält
0,75 dl olivolja
Salt
Ev. 0,75 rostade mandlar
Gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka sparris
    Ta en potatisskalare och börja nedanför knoppen på sparrisen så du får bort alla hårda fjäll. Ansa bort lite nedtill också, sen kan du lägga ner den i sjudande vatten som du saltat.
  2. Låt sparrisen koka 10-15 minuter. Tiden beror på sparrisens tjocklek.
  3. Hollandaisesås
    Vispa ihop äggulor med citronjuice och vatten över medelvärme tills det når ca 50 grader.
  4. Tillsätt smör och olivolja under vispning. Smaka sedan av med salt.
  5. Vänd ev. ned mandel i såsen och servera med nykokt vit sparris.
  6. Toppa med färsk gräslök.

Receptet kommer från Tommy Myllymäki.

Lämna en kommentar