Fröknäcke med rödbeta

Paulun hade ett så gott superknäcke för ett tag sen med rödbeta som jag köpte ofta. Den röda färgen gav dessutom brödet en så härlig karaktär. Plötsligt försvann knäckebrödet ur sortimentet, så jag antar att det kanske slutade att tillverkas. Nu äntligen har jag hittat ett fröknäcke med rödbeta som går att baka själv och som är supergott, så det får bli det i fortsättningen.

Fröknäcke med rödbeta

1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
1 dl majsmjöl
0,5 dl rapsolja
0,5-1 st riven rödbeta (beroende på hur stark färg du vill ha)
2 dl kokande vatten
1 tsk salt
1 krm fänkålsfrö

Fröknäcke med rödbeta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i finriven rödbeta, olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
  4. Bred ut smeten tunt på plåten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Låt knäckebrödet svalna på ett galler. Förvara brödet torrt t.ex. i en försluten påse eller plåtburk så att det behåller sin ”crunch” och krispighet.

Receptet kommer från foodfolder.se.

Lämna en kommentar