Ibland kan jag hamna i perioder då jag snöar in på en speciell smak. Just för tillfället har jag snöat in på parmesan i mat. Den här kasslergrytan innehåller lätt crème fraiche med smak av parmesan och vitlök, en ny upptäckt för mig. Grytan tar inte lång tid att svänga ihop, på ett kick har du en festlig och supergod middag serverad. Kommer garanterat att använda den lätt crème fraichen även till annat, exempelvis kyckling.
Här hittar du ett gott recept på lax i en krämig parmesansås.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kasslergryta med smak av parmesan & vitlök
4-5 personer
400-500 g kassler
1-2 schalottenlök eller 1 liten vanlig gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Smör att steka i
1 liten påse färsk spenat
Strimlade soltorkade tomater i olja, efter tycke och smak. Gott att ha i lite av oljan med.
1 burk lätt crème fraiche parmesan och vitlök
2-3 dl grädde (jag tog havregrädde)
1/2 grönsaksbuljongtärning
Salt, svartpeppar
Basilika
TIPS! Det går också att ta 1 burk naturell crème fraiche och 3 dl finriven parmesanost.
GÖR SÅ HÄR: Strimla kasslern och finhacka löken. Fräs i en stekpanna i smör. Ha i spenaten, vitlöken och soltorkade tomater och låt fräsa med en kort stund tills spenaten dragit ihop sig. I med crème fraiche, grädde, grönsaksbuljong och låt puttra ihop. Smaka av med kryddorna.
Servera med ris eller pasta och en god sallad.
Receptet hittade jag hos Jennys Rum & Spis.