Cowboysoppa

Tänk vad namn på maten kan göra skillnad för mindre barn. När jag gjorde den här soppan för första gången hade min femåring redan bestämt sig innan att den skulle vara god. Med en klick turkisk yoghurt på toppen fick den betyget 10 av 10 <3.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Cowboysoppa

4-6 personer
500 g valfri färs – nötfärs/blandfärs/vego
4 potatisar
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpure
1 dl passerade tomater
2 köttbuljongtärningar
2 tsk torkad oregano
1 liten burk msk majs
2 1/2 dl grädde
5 dl mjölk
1 tsk soja
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
Finhacka lök och vitlök, tärna paprikan samt skala och tärna potatisen.

Fräs löken i lite smör eller rapsolja. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en liten stund tills löken mjuknar. Tillsätt färsen och bryn tills färsen har tagit färg. Tillsätt potatisen och paprikan och låt fräsa med en liten stund. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, salt, peppar, oregano, majs och smula ner köttbuljongtärningar. Rör om och sänk värmen. Låt puttra någon minut.

Tillsätt grädde, mjölk och eventuellt lite soja. Låt allt puttra ca 15-20 minuter.

Smaka av och tillsätt mer kryddor eller soja om det behövs. Toppa med lite persilja om önskas. 

Receptet hittade jag hos Snilles kök (har justerat det något efter min smak).

Lämna en kommentar