Fläskytterfilé i krämig timjansås

Här preppar vi för fullt för sportlov och fjällen. Har handlat och lagat mat hela dagen känns det som. Tror aldrig en ledighet varit så efterlängtad!!

Den här fläskfilén åt vi igår till middag. Väldigt god, såsen är fantastiskt krämig och god. Det bästa av allt är att den sköter sig själv i ugnen.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Fläskytterfilé i krämig timjansås

4 personer
1 fläskytterfile (ca 600 g)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
1 dl vatten
4 dl creme fraiche
2 msk soja
2 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 msk torkad timjan
1 tsk sambal oelek
Smör att steka i
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa fläskytterfilén.
  3. Hacka upp lök och vitlök och fräs i smör på mellanhög värme i en stekpanna.
  4. Vispa ner grädde och övriga ingredienser till såsen.
  5. Lägg fläskytterfilén i en ugnsform och häll såsen över.
  6. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  7. Ta upp filén på skärbräda och skär i skivor, lägg tillbaka i såsen.
  8. Servera med till exempel klyftpotatis. Sätt i så fall in potatisen på samma gradantal i ca 45 minuter.
Fläskytterfilé med krämig timjansås

Receptet kommer från Ketolibrary.

Lämna en kommentar