Shepherds pie med sötpotatis

Jag älskar verkligen sötpotatis, i alla former. Den här vegetariska varianten av Fåraherdens paj med sötpotatismos på toppen är supergod.

Shepherds pie med sötpotatis

4 portioner
1 kg sötpotatis
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
10 bitar soltorkade tomater
1 msk smör att steka i
1 burk krossade tomater
1 msk grönsaksfond
2 msk smör
0,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
400 g quornfärs
3 dl riven ost

Shepherds pie med sötpotatis

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till sötpotatisen. Skala sötpotatisen och skär den sen i klyftor. Koka sötpotatisen i saltat vatten i 10 minuter så den blir mjuk.
  3. Medan potatisen kokar, hacka lök, vitlök och soltorkade tomater. Stek i en matsked smör till löken mjuknat. Addera krossade tomater, grönsaksfond, salt, peppar samt färsen.
  4. Häll av vattnet till sötpotatisen. Mosa ihop potatisen med grädde och smör, funkar bra med en ballongvisp eller potatispress. Häll färsen i en ugnsform.
  5. Bred sötpotatismoset på färsen. Strö över osten. Baka i ugnen tills den får fin färg, ca 10-15 minuter.

Receptet kommer från Jessica Frejs kokbok Hur lätt som helst.

Lämna en kommentar