Gör ni er risgrynsgröt i ugnen eller kokar ni den? Jag har helt gått över till att göra min i ugnen. Det är så smidigt och det är i princip omöjligt att bränna den. Har testat lite olika recept, men det här är min favorit och det absolut enklaste.
TIPS! Går väldigt bra att göra klart i förväg och sedan bara värma upp den försiktigt på spisen. Späd ut med kall mjölk, så att den inte bränns vid.

Risgrynsgröt i ugnen
6 portioner
4 dl grötris
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
7 dl vatten
9 dl mjölk + extra kall mjölk för rätt konsistens (när gröten är klar)
2 kanelstänger

GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser förutom mjölk i en gjutjärnsgryta som passar att använda i ugnen. Ställ i ugnen i ca 25 minuter eller tills vattnet absorberats.
- Sänk värmen till 150 grader. Häll i 9 dl mjölk och blanda. Ställ in grytan i nedre delen av ugnen. Sätt på locket efter halva tiden. Låt koka i ca 50 minuter eller tills grynen är mjuka.
- Ta ut grytan och rör om. Häll i kall mjölk om du vill ha gröten lösare. Klart!
- Serveras med kanel, socker och mjölk. Och gärna en skinkmacka till!

Det här receptet kommer ursprungligen från Diadonna.