Kycklingköttbullar med vinägerstekta morötter

Idag har det varit mörkt i princip hela dagen. Inte så att man sprudlar av energi direkt. Tog en tur till Murberget i regnet och tittade på tomteutställningen som finns där. Som NK:s skyltfönster, fast i miniformat. Det var lite mysigt, kan varmt rekommenderas om du bor i närheten av Härnösand.

Hittade det här middagstipset som jag missat att lägga ut. Supergoda kycklingköttbullar som barnen slukade i ett nafs.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Kycklingköttbullar med krämig isbergssallad och vinägerstekta morötter

4 portioner
600 g kycklingfärs
1 dl ströbröd + 1 dl vatten
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 knippe timjan, finhackad
1 knippe persilja, finhackad
1 tsk salt
Svartpeppar
2 msk matolja att steka i

Krämig isbergssallad
1 isbergssalladshuvud, sköljd och plockad
1 msk crème fraiche
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal och saft
Salt och svartpeppar

Vinägerstekta morötter
1 knippe morötter, skalade
1 msk smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 knippe timjan
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Vänd morötterna i olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugn 20 minuter. Häll på vinäger sista 5 minuterna.
  2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.
  3. Blanda färsen med salt och peppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och örter. Blanda till en fast smet och forma till köttbullar.
  4. Stek kycklingköttbullarna gyllenbruna i matolja på medelhög värme.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med citron, salt och peppar.
  6. Blanda salladen med dressingen och servera med köttbullarna och morötterna.

Receptet kommer från Hemköp.

Lämna en kommentar