Idag har det varit mörkt i princip hela dagen. Inte så att man sprudlar av energi direkt. Tog en tur till Murberget i regnet och tittade på tomteutställningen som finns där. Som NK:s skyltfönster, fast i miniformat. Det var lite mysigt, kan varmt rekommenderas om du bor i närheten av Härnösand.
Hittade det här middagstipset som jag missat att lägga ut. Supergoda kycklingköttbullar som barnen slukade i ett nafs.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kycklingköttbullar med krämig isbergssallad och vinägerstekta morötter
4 portioner
600 g kycklingfärs
1 dl ströbröd + 1 dl vatten
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 knippe timjan, finhackad
1 knippe persilja, finhackad
1 tsk salt
Svartpeppar
2 msk matolja att steka i
Krämig isbergssallad
1 isbergssalladshuvud, sköljd och plockad
1 msk crème fraiche
2 msk olivolja
1 citron, rivet skal och saft
Salt och svartpeppar
Vinägerstekta morötter
1 knippe morötter, skalade
1 msk smör
1 tsk äppelcidervinäger
1 knippe timjan
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200°C. Vänd morötterna i olja, timjan, salt och peppar. Rosta i ugn 20 minuter. Häll på vinäger sista 5 minuterna.
- Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.
- Blanda färsen med salt och peppar. Rör därefter ner ströbrödet, ägg, senap och örter. Blanda till en fast smet och forma till köttbullar.
- Stek kycklingköttbullarna gyllenbruna i matolja på medelhög värme.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med citron, salt och peppar.
- Blanda salladen med dressingen och servera med köttbullarna och morötterna.
Receptet kommer från Hemköp.