Krämig lövbiffsgryta med soltorkade tomater

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. På jobbet är det hektiskt, mycket som ska hinna avslutas innan jul och nyår. Lite ledighet känns mer än välkommet. Inför helgen vill jag tipsa om en av de godaste lövbiffsgrytorna jag ätit. Så mycket gottiga ingredienser är det i den.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Krämig lövbiffsgryta med soltorkade tomater

8 portioner
1 kilo lövbiff
2 röda paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 msk kalvfond
1 msk tamarisoja
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 dl rött vin
2 msk kräm av soltorkade tomater
2 dl smetana
200 g naturell färskost
2 dl vatten + ev. lite grädde
Salt, peppar
Basilika till servering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka lök, riv vitlök och tärna paprikan, stek mjuka smör.
  2. Finstrimla lövbiffen och torka av den.
  3. Fräs lövbiffen i smör eller olja i en annan stekpanna, lite i taget.
  4. Häll över lökfräs och lövbiff i gryta. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.

Receptet kommer från 56 kilo.

Lämna en kommentar