I måndags fick vi hårdare corona-restriktioner även här i Västernorrland. Det känns bra på ett sätt att försöka bromsa smittspridningen, samtidigt som det känns overkligt att det måste gå så långt.
Känslorna åker berg- och dalbana. Ibland känns det helt okej och ibland känns allt bara tungt. Någon som känner igen sig?
Har äntligen börjat få ordning på designen på bloggen, så nu hoppas jag på att få mer tid till innehållet. Tror inte jag tipsat om den här pastan tidigare. En supergod och snabblagad pastasås med salviabrynt smör, honung och balsamvinäger.
Här är recept på en annan god vegetarisk pasta.
Salviapasta
2 portioner
Valfri pasta, t.ex. färsk ravioli
50 g smör
10 st färska salviablad
1 1/2 msk honung
2 msk balsamvinäger
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Parmesan
GÖR SÅ HÄR: Bryn smöret med salvia i en vid kastrull. Tillsätt direkt honung och ett par sekunder senare vinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Ringla såsen över den nykokta pastan.
Receptet kommer från Leila Lindholm.