Hörde att det utlovats värme efter Norrlandskusten i helgen. Låter för bra för att vara sant!! Den här rissalladen är supergod till grillat. Funkar även med risoni.
Rissallad
4 portioner
Ris för 4 personer
100 g fetaost
1 burk soltorkade tomater
1 liten burk gröna oliver
1 knippe rädisor
1 stjälk broccoli
2 st färska rödlökar
1/2 st gurka
1/2 citron
Färska örter
GÖR SÅ HÄR: Koka riset och skölj i kallt vatten. Strimla lök och skär broccoli, soltorkade tomater (spara oljan från tomaterna), gurka och rädisor i mindre bitar. Blanda riset med detta och tillsätt smulad fetaost, hackad mynta/timjan, oliver, salt, svartpeppar och häll över oljan som de soltorkade tomaterna låg i. Pressa sedan över en halv citron och rör om.
Servera gärna tillsammans med olika grillade korvar och någon god sås som till exempel den här yoghurtmajon.