Det här är en kaka som jag är uppvuxen med och som fortfarande är en favorit här hemma. Den älskas av både stora och små.
Chokladkaka med glasyr
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smält smör
1 1/2 dl varmt vatten
2 ägg
Glasyr
1-2 dl florsocker
1-2 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör i smält smör och vatten. Tillsätt äggen. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i 200 grader ca 35 minuter. Låt svalna.
Blanda florsocker och vatten i en bunke till en jämn glasyr. Späd om det behövs med några droppar vatten, lite i taget tills glasyren precis är smidig. Bred glasyren över kakan. Låt stelna.