Cannelloni med rökt skinka och rucola

Ledsen för dålig uppdatering denna vecka. Var först tre dagar i Stockholm, sedan hem och två dagar ledarutbildning i handboll. Roligt, men intensivt.

Här kommer ett recept på en god och barnvänlig canneloni. Så smidigt att använda färska lasagneplattor.

Cannelloni med rökt skinka och rucolaCannelloni med rökt skinka och rucola

Cannelloni med rökt skinka och rucola

4 personer
12 lasagneplattor, färska (250 g)
1 burk kesella, (250 g)
150 g skinka, tärnad rökt
1,5 dl rucola, hackad
3 msk soltorkad tomat, hackad
2 msk basilika, hackad färsk
0,5 msk potatismjöl
1 dl parmesan, riven färsk (25 g)
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Ostsås
5 dl mjölk, (1,5 %)
3 msk vetemjöl
2 dl riven mager prästost, (17%)
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Topping
3 msk parmesanost

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225°.

Fyllning: Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.

Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Dra kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

Montering: Doppa lasagneplattorna snabbt en efter en (ca 5 sekunder) i varmt vatten för att de ska bli mer följsamma och inte spricka vid inrullning. Lägg på fyllning och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min. Strö riven parmesan över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 minuter.

Inspirationen kommer från Allt om mat.

Lämna en kommentar