Göra egen trolldeg

Milly har alltid gillat att hålla på med Play doh-lera. Nackdelen är att den torkar ut med jämna mellanrum. Kom på att jag och Stella gjorde egen trolldeg när hon var fyra år. Dammade av det receptet och gjorde trolldeg med Milly. Så roligt att göra tillsammans. Och fort går det!

Enkelt och roligt att göra egen trolldegKul att göra egen trolldeg!

Trolldeg

150 g vetemjöl
3 dl hett vatten med några droppar hushållsfärg
75 g salt
1 msk matolja
2 tsk citronsyra

Häll alla ingredienser i en kastrull. Sätt kastrullen på plattan på medelvärme och rör hela tiden tills det blir en deg. Ta degen ur kastrullen, låt den svalna lite och knåda den sedan smidig. Tillsätt vatten och om degen är för hård eller mjöl om den är för lös. När degen är sval kan den förvaras i en lufttät burk på ett svalt, torrt ställe.

Kul med trolldeg!Kul med trolldeg!

Lämna en kommentar