Torsdag=köttfri dag här hemma. Gjorde jättegoda fetaostnuggets med en rödbetstsatsiki till middag. Medan couscousen står och sväller gör du nuggetsen.
Fetaostnuggets med couscous och rödbetstsatsiki
30 minuter
4 portioner
Fetaostnuggets
300 g fetaost
1 ägg
3 msk vetemjöl
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk olivolja
0,5 msk citron, saft
Salt
Peppar
3 msk rapsolja
Rödbetstsatsiki
2 dl turkisk yoghurt
1 klyfta vitlök, finhackad
0,5 citron, zest
3 msk olivolja
3 msk inlagda rödbetor, finhackade
1 tsk honung
Couscous
1 liten schalottenlök
3 dl couscous
0,5 citron, saften
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
4 dl vatten
1 kruka persilja
1 kruka koriander
Tillbehör
Rucola
GÖR SÅ HÄR:
Rödbetstsatsiki: Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.
Örtig couscous: Skala och finhacka löken. Lägg lök tillsammans med couscousen i en skål. Pressa i citronsaft, häll på olja och tillsätt salt. Koka upp vattnet och häll på couscousen, lägg på ett lock och låt stå ca 10 minuter. Hacka örterna och vänd ned i couscousen.
Fetaostnuggets: Smula ned fetaosten i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl samt citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Rör runt ordentligt. Gör små bollar/biffar av fetaröran. Vänd runt bollarna i pankon och stek dem gyllene i rapsolja i en stekpanna.
Servera fetaostnuggetsen med tsatsiki, couscous och rucola.
Receptet kommer från Siri Barje och Kökets middag.