Måndagar betyder korv till middag här hemma = KORVMÅNDAG. Har fått den idén från min vän Agnetha i Matjuntan. När helgerna är fulla av barnens aktiviteter räcker inte alltid tiden till att veckohandla. Då är det smidigt att i alla fall handla till måndagens middag och planera resten därefter. Korv har vi nästan alltid i frysen.
Inspirerades av Jessica Frejs recept på isterband med gräddstuvad spetskål till dagens middag, men gjorde en egen variant av det jag hade hemma. Så snabbt att göra och så gott att äta <3
Bratwurst med gräddstuvad spetskål
4 portioner
6 bratwurst
1 msk smör
Gräddstuvad spetskål
800 g spetskål
2 msk smör
1 1/2 dl mjölk (1,5 %)
1 1/2 dl Oatley iMat (vegetabilisk matlagningsgrädde)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk dillfrön
GÖR SÅ HÄR:
Skiva korven och stek på medelvärme i smör tills den får lite färg. Strimla kålen tunt. Stek kålen i smör ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, grädde, salt, vitpeppar och dillfrön. Låt koka ihop ca 5 minuter.