Idag blev det matjessill och färskpotatis till middag. Hade kvar lite Västerbottensost från midsommar som jag gjorde en västerbottenkräm av. Supergott och somrigt!

Matjessill med färskpotatis och västerbottenkräm
30 minuter
4 portioner
200 g matjessill i bitar
4 ägg
2 msk rapsolja
100 g Västerbottensost
3 dl Turkisk yoghurt (Arla)
1 bit hårdbröd
1 knippe dill
1 knippe gräslök

Rosta potatisen i ugn ca 20 minuter i 225 grader. Koka äggen i 7 minuter (4-5 minuter om du vill ha dem lösare). Kyl i kallt vatten, skala och dela på mitten.
Riv osten fint och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Plocka dillen, klipp gräslöken i centimeterstora bitar och krossa hårdbrödet grovt. Lägg upp potatis, matjessill och ägg på ett fat eller direkt på tallrikar. Klicka över ostkrämen och garnera med hårdbröd, dill och gräslök.