Den här kycklingmackan…så himla god! Perfekt som en lättare middag nu på sommaren, och ändå lite lyxig. En variant på club sandwich helt enkelt.
Kycklingmacka med krämig basilikadressing
30 minuter
4 personer
4 skivor surdegsbröd
Smör och olja
4 kycklingfiléer
Salt och peppar
1 pkt bacon
Tillbehör
Ruccola
1 rödlök
1 avokado
50 g parmesan
Basilikadressing
2 dl turkisk yoghurt (Arla)
4 msk lättmajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
Salt
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg turkisk yoghurt, lättmajonnäs, finhackad vitlök och basilikabladen i en skål och mixa till en slät, grön dressing med hjälp av en handmixer. Smaka av med salt.
Stek kycklingfiléerna så att de får färg, salta och peppra. Låt kycklingen gå klart i ugnen ca 15 minuter. Stek brödet i smör och olja i en stekpanna så att de får en fin gyllene färg på båda sidor. Fräs baconet knaprigt.
Lägg brödskivorna på fyra tallrikar och klä dem med salladsblad, kycklingfiléer, en rejäl klick dressing, några rödlöksringar, bacon och avokado. Toppa med hyvlad parmesan.