Tänk att fatet alltid blir länsat när vi äter köttfärslimpa. Ingen nöjer sig med bara en portion. Idag ugnsrostade jag potatis och morötter runtom i samma form. Supergott och enkelt!
Köttfärslimpa med ugnsrostad potatis
4 portioner
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 påse Blå Bands franska löksoppa
1 ägg
800 g potatis
400 g morötter
Olja
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd, potatismjöl samt vatten och låt svälla ca 10 minuter. Blanda med köttfärsen och den franska löksoppan. Rör i ägget. Blanda smeten väl. Forma till en stor köttfärslimpa och lägg i en smord ugnsform.
Skala och klyfta potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Blanda runt med ett par matskedar olja i en bunke. Lägg potatis och morötter runt om köttfärslimpan. Pensla köttfärslimpan med olja och tillaga mitt i ugnen, 30-40 minuter. Smaklig spis!
Om du bara gör köttfärslimpan är den klar efter ca 25 minuter.
Hej! Undrar om recepten på köttfärslimpa med fransk löksoppa.Är det en mildare med 400 g färs,än den med 700 g? mvh Anette
Hej Anette!
En påse löksoppa är egentligen till 400-500 g, men jag testade med samma mängd till 700 g och det funkade också.
Hälsningar Linda