Små Oreosemlor

Det nalkas fettisdag på tisdag. Kidsen är inte så förtjusta i semlor, men den här semlan gick faktiskt hem. Kors i taket. Men det krävdes att semlan fick en twist av choklad och Oreo. Hoppade mandelmassan till dem.

OreosemlorOreosemlor

Små Oreosemlor

Ca 20 st
90 g rumsvarmt smör
25 g jäst för söta degar
2,5 dl fingervarm mjölk
1 dl socker
1/4 tsk salt
1/2 tsk mortlad kardemumma
6-7 dl vetemjöl (390 g)
0,5 dl kakao
1 uppvispat ägg
Mjöl till utbakning
Florsocker

Fyllning
100 g mandelmassa, riven
1/2 dl mjölk
6-7 oreokakor

2,5 dl Kelda mellangrädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Semmelbullar: Skär smöret i tärningar. Smula jästen och blanda den med mjölken tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör, mjöl och kakao. Arbeta degen ordentligt, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 1 timme.

Stjälp upp degen på mjölad bänk. Knåda lätt och dela på mitten. Dela sedan varje halva i 10 bitar. Rulla till släta bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Fyllning: Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade Oreokakorna. Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Spritsa över Oreomoussen. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Lämna en kommentar