Raggmunk med bacon i ugn

Gjorde en variant på raggmunk idag som gräddas i ugnen, som tjockpannkaka. Fick toppbetyg av alla tre barn. Det var den absolut godaste raggmunken någonsin trots att det var morötter i smeten. Varma grönsaker brukar inte vara någon hit annars. Jag är beredd att hålla med. Längtar redan nu efter morgondagens lunchlåda!

Godaste raggmunken görs i ugnenGodaste raggmunken görs i ugnen

Raggmunk med bacon i ugn

6 personer
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl vatten
6 ägg
1 1/2 tsk salt
3 bakpotatisar
5 stora morötter
1 1/2 msk smör eller margarin
8 skivor bacon (drygt 1 pkt)

Sätt ugnen på 225°C. Vispa mjölet med mjölken till en slät smet. Vispa ner vattnet, äggen och saltet.

Skala och riv potatisen och morötterna grovt. Vänd ner det i smeten.

Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet. Häll i smeten, dra isär baconskivorna och fördela dem jämnt på smeten. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter tills den ”stannat” och inte är rinnig. Servera med lingonsylt.

Inspirationen kommer från ICA.

 

 

Lämna en kommentar