Godbitarna från Spanien

Tittar igenom bilderna från Spanien och längtar tillbaka. Så härligt att åka bort från alla måsten och bara vara tillsammans med familjen. Avkoppling som heter duga.

Det här var tredje gången som vi flög till Alicante. Två gånger har vi bott i Villa Martin och nu bodde vi i Torre de la Horadada. Radhuset vi bodde i var superfräscht med en härlig terass på taket soom hade utsikt över poolen. Det fanns en Chrome Cast i huset, så vi kunde se svensk TV.

Här nedanför har jag listat några av våra favoriter.

Morgonpromenaderna
För att utnyttja dagarna till max hängde jag och Stefan på mamma och pappa och tog morgonpromenader efter stranden i Torre de la Horadada medan barnen sov. Så vackert att se soluppgången och restaurangerna efter vattnet vakna till liv. Därefter dukade vi upp en stor och god frukost med färskt bröd. Frukosten är aldrig så god som efter en promenad!

Strandpromenaden i Torre de la HoradadaStrandpromenaden i Torre de la Horadada

En av dagarna tog vi bilen och utgick från Playa de la Glea. Där gick vi mycket för två år sen, så det var lite kul att gå den strandpromenaden igen.

Strandpromenaden i La Glea

Minigolfbanan Golf delux
Den här minigolfbanan ligger i ett industriområde i Murcia och är ett stående inslag när vi är där. Det är den absolut bästa och svåraste minigolfbana som jag spelat. Hålen är långa och det finns bunkrar och vattenhinder. Det finns en tillhörande restaurang som tidigare varit lite sisådär, men nu verkade det vara nya ägare. Om man vill äta finns det ett bra paketpris för både golf och mat.

Minigolf i MurciaMinigolf i MurciaMinigolf i Murcia

Det roliga är att alla går all in för att det finns en prispall där resultatet ska förevigas på bild. Så här blev det i år: Stefan etta, pappa tvåa och jag trea.

Prispallen

Stränderna
Det finns hur många fina stränder som helst i närheten. Vi var två dagar i Torrevieja, ungefär två mil norrut att åka från oss. Vissa stränder hade tyvärr börjat stänga ner restaurangerna för vintern, men här var det fortfarande mycket öppet. Det finns även flera små, mysiga butiker efter strandpromenaden och en marknad där Stella gjorde flätor.

Stranden i TorreviejaStella med nygjorda flätorStranden i Torrevieja

Cabo Roig är en annan fin strand som har turkost vatten. Nedanför klipporna, alldeles bredvid stranden, var det bra vatten för snorkling.

Turkost vatten på Cabo RoyCabo RoyUtsikt över Cabo RoigCabo Roig

Stranden i Torre de la Horadada låg ungefär fem minuter från där vi bodde. Där låg vi inte och solade så mycket, men pappa, Stefan och Stella gick dit och tog kvällsdopp. Däremot hade de en mysig strandrestaurang där vi fastnade en dag. De hade sjukt goda toast och gott svalkande vin.

Stranden i Torre de la HoradadaStrandcafé i Torre de la Horadada

Restauranger
Vi åt mest luncher ute och lagade middagarna hemma, men när mamma fyllde år var vi till en restaurang som hette Fairways på plattan i Villa Martin. Maten var fantastisk. Jag åt en Moules Frites som var gigantisk och hur god som helst! Personalen var urtrevlig och verkligen serviceminded.

Födelsedagsmiddag på restaurang FairwaysMammas födelsedag

Länk

Lämna en kommentar