Hade härliga Matjuntan på besök igår. Precis vad jag behövde. Livet stannade liksom upp lite i och med att Tim blev sjuk i julas och därefter har jag nästan stängt av allt vad socialt liv heter. Nu börjar vi sakteligen komma tillbaka till verkligheten trots att det återstår många frågetecken.
![Matjuntan på besök](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2018/03/Matjuntan-600px.jpg?resize=600%2C390&ssl=1)
![Matjuntan](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2018/03/Matjuntan1-600px.jpg?resize=600%2C386&ssl=1)
Bjöd på en förrätt med sparris, skinka och gräslöksdressing. Hade nästan glömt bort hur god den är. Den syrliga dressingen passar så bra till sparrisen.
![Förrätt med sparris, skinka och gräslöksdressing](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2018/03/Sparris-1-av-1.jpg?resize=598%2C355&ssl=1)
Sparris, skinka och gräslöksdressing
4 personer
500 g grön sparris
12-16 tunna skivor serranoskinka eller annan skinka
Dressing
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
5 msk rapsolja
1 nypa socker
Salt & peppar
1 knippe gräslök
Gör så här: Bryt bort den nedersta delen på sparrisen. Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt och 1 tsk socker. Koka sparrisen knappt mjuk. Börja känn på den efter 2 minuter. Häll i kallt vatten, så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och lägg på ett fat. Linda in sparrisen med skinkan.
Rör ihop senapen och vinägern och vispa i oljan. Smaksätt med salt, socker och peppar. Häll dressingen över den ljumma sparrisen. Garnera med färsk gräslök.