Chicken à la champ

Har precis kollat färdigt säsong 3 av SKAM med Stella. Så bra verkligen! Det har liksom blivit vår grej, att mysa till det i soffan och kolla ett avsnitt så fort vi får chansen. Vi har sträcksett alla tre säsonger på drygt en vecka.

Nu i januari har vi hunnit testa en hel del nya maträtter. Det här är ett som jag tänkte dela med mig av.

Chicken ala champ
Barnvänlig chicken ala champ

Chicken à la champ

4 personer
4 kycklingfiléer
1 stor burk hela champinjoner
3 dl iMat (matlagningsgrädde)
1 dl Oatley iMat fraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk Knorr kött & grillkrydda
2 tsk soja
Salt & peppar
1 vitlöksklyfta
Finhackad bladpersilja

Stek kycklingfiléerna nästan färdiga. Hacka champinjonerna grovt och lägg i stekpannan. Låt fräsa med en stund. Häll på grädde, crème fraiche, tomatpuré och soja. Pressa i vitlök och krydda med grillkrydda, salt och peppar. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt och klipp lite persilja över. Servera med det här supergoda blomkålsriset.

Blomkålsris

2 personer
300 g blomkål
1 1/2 dl vatten
1 dl Oatley iMat fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar

Riv blomkålen fint på ett rivjärn. Koka upp vatten med buljongtärningen och koka den rivna blomkålen i ca 30 sekunder. Häll av vattnet och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen. Blanda ner crème fraiche, salt och peppar och rör om.

Receptet kommer från Matplatsen, men eftersom jag är barnsligt förtjust i Oatleys produkter bytte jag ut till dem.

Lämna en kommentar