När jag satt och planerade maten för nyår insåg jag att jag missat att tipsa om räkbåtarna vi gjorde på uppesittarkvällen. De var fantastiskt goda. Stella som inte gillar räkor fick skinka, ost, majs och vitlökssås på sina.
Det var inte helt lätt att hitta färdig croissantdeg, men som tur var hittade jag en på ICA Maxi bredvid den färdiga pizzadegen.
Räkbåtar
6 st
1 förpackning croissantdeg
Romansallad
Några nävar skalade räkor
1 sats romröra (se nedan)
Baka croissanterna enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Gör röran och ställt kallt. Skär en skåra och bryt upp croissanterna lite. Fyll dem med romansallad och röra. Toppa med räkor och dill.
Romröra
1 burk creme fracihe
1 burk rom
Italiensk salladskrydda
Citronpeppar
Salt
1 msk dill
Citronsaft
4 crab sticks
Hacka crabsticksen och blanda med det övriga. Ställ kallt till servering.
Inspirationen hittade jag hos Smaskelismaskens.