Pizzacasserole med blomkål och pepperoni

Den här rätten testlagade jag till middag i förrgår. Passade på när vi hade en kväll utan tidiga träningar. Supergott var det. Gjorde en likadan till barnen men med pasta istället för blomkål.

Blomkalscasserole (1 av 1)

Pizzacasserole med blomkål och pepperoni

4 personer
1 stort blomkålshuvud, skuret i buketter
1 matsked olja
2-3 dl färdig pizza- eller pastasås
4 msk pepperoni
4 msk svarta oliver, skivade
2 dl mozzarella, strimlad
4 msk parmesan), riven
1/4 tsk oregano

Blomkalscasserole1 (1 av 1)

Blanda runt blomkålsbuketterna i oljan och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200 grader tills blomkålen börjar karamelliseras, ungefär 20-30 minuter. Vänd på blomkålen efter halva tiden.

Blanda blomkål, pizzasås, pepperoni och oliver, spara lite pepperoni och oliver till garnering. Lägg i en ugnsform, strö över ost och lägg på den sista blomkålen och pepperonin. Toppa med oregano.

In i ugnen på 180 C tills att osten smält och det bubblar på sidorna, ungefär 20 minuter.

Blomkalscasserole2 (1 av 1)

Lämna en kommentar