Vilken varm kväll det blev. Mysigt att kunna sitta ute länge utan att behöva frysa. Kom precis in efter en förlorad kubbmatch.
Till middag testade vi att grilla Beer Can Burgers. En ny variant av burgare som var väldigt festliga. Du formar hamburgare efter en ölburk och sedan fyller du hålet med massa gojs. Till och med barnen åt som bara den.
Beer Can Burgers
4 personer
1 kg finmalen nötfärs
3/4 dl bbq-sås
Salt & peppar
12 skivor bacon
250 g champinjoner
Smör att steka i
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 påse riven ost
Salt & peppar
En gnutta socker
Tillbehör
Hamburgerbröd (gärna Brioche)
Plocksallad
Tomater
Gul lök
Picklesgurka
Hamburgerdressing (recept längre ner)
Pommes
GÖR SÅ HÄR: Blanda färsen med bbq-sås, salt och peppar. Forma sex stora bollar och tryck sedan en ”beer can” i dem och forma färsen lite runt om (de ska inte tryckas igenom helt utan det ska bli en botten med färs). Vira 2 bacon runt kanterna så de håller ihop. Lyft sedan bort burken försiktigt så att du får en stadig grop.
Skär champinjonerna i kvartar och stek i smör. Salta och peppra och strö över lite socker. Stek tills de fått fin färg. Hacka tomaterna och blanda med svampen. Låt fyllningen svalna och blanda sedan ner osten. Fyll burgarna med detta. Barnens burgare fyllde jag bara med ost.
Grilla burgarna på grillen. OBS! Bara på undersidan. De tillagas rakt igenom ändå. Börjar de få för mycket färg under så kan du ställa dem på ett folieark och fortsätta grilla. Det tog ungefär lika lång tid som pommes friten.
Servera med tillbehören. Så himla gott! Receptet kommer ursprungligen härifrån.
Hamburgerdressing
Ca 8 personer
2 dl turkisk yoghurt
2 msk lättmajonnäs
2 msk chilisås
1/2 msk senap
1 1/2 msk bostongurka
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR: Blanda samman alla ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
Idag släpptes Oppigårs Summer Session i begränsad upplaga så då passade vi på att köpa på oss ett litet lager.