Äntligen är det jordgubbssäsong! Var precis i jordgubbslandet och plockade en skål full med jordgubbar som vi ska äta alldeles strax. Jag tycker mjölk och socker är godast till. Vilken är din favorit?
Här kommer det utlovade receptet på jordgubbssalsan som vi dippade Noblesse i på midsommarafton till fördrinken. Väldigt fräscht och somrigt. Kan också ätas som efterrätt.
Noblesse med somrig jordgubbssalsa
1 paket Noblesse, mörk eller ljus efter smak
250 gram jordgubbar, finhackade
100 gram hallon, mosade med gaffel
Saften från en halv citron
1 Granny Smith äpple, finrivet
½ dl farinsocker
Skölj frukt och bär väl. Finhacka jordgubbar och mosa hallonen. Skala äpplet och riv fint, blanda samman med bären. Tillsätt saften från citronen samt sockret och rör väl. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Röran kan förberedas kvällen innan.
Receptet kommer från Elle mat & vin.