Knäckig och god rabarberpaj

Det här är min absoluta favoritrabarberpaj. Den är både enkel att göra och otroligt god. Dofterna av ingefära, kanel och kokos sprider sig i hela huset när den står i ugnen.

Rabarberpaj1

Knäckig rabarberpaj

Fyllning
5 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl socker
1 msk kanel
1 tsk ingefära

Smuldeg
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
130 g margarin

Rabarberpaj3

Ta fram smöret så att det hinner få rumstemperatur. Skär rabarbern i 0,5 cm stora bitar och lägg i ugnssäker form. Strö över potatismjöl, socker, kanel och ingefära.

Gör smuldegen. Blanda havregryn, mjöl, kokos och socker. Tillsätt margarinet i bitar. Finfördela med händerna tills du får en grynig massa. Fördela jämnt över rabarbern.

Rabarberpaj

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 min. Servera med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass. MUMS!

Lämna en kommentar