Fredagmiddag

Sitter och slöar i soffan till Let’s dance. De börjar bli riktigt duktiga nu. Bianca, Elisa och Nassim är mina favoriter.

Dammade av ett recept till middag ikväll som vi inte ätit på flera år. Bakad sötpotatis. Milly fick smaka och hon tyckte det var jättegott. Förrätten testade vi för första gången och den var en hit.

Avocado-mexicana

Avocado Mexicana

4 portioner
2 avocador, väl mogna
400 g räkor med skal
2 hårdkokta ägg
2 små tomater
2 msk ketchup
5-6 droppar tabasco
1 tsk citronjuice
1 krm malen chilipeppar
2 krm salt
Svartpeppar

Tillbehör
Rostat bröd

Halvera och kärna ur avokadofrukterna. Skeda ur fruktköttet och tärna det i centimeterstora tärningar. Spara skalen. Skala och hacka räkorna. Skär äggen. Dela och kärna ur tomaterna och tärna dem. Blanda allt det tärnade.

Rör ihop ketchupen med resten av ingredienserna i en skål. Vänd i det tärnade försiktigt och fördela det i skalhalvorna. Servera med rostat bröd.

Bakad-potatis

Bakad sötpotatis à la grecque

4 portioner
4 sötpotatisar
200 g fetaost
2 rödlökar
2 tomater
Rucola
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar

Borsta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka övertäckt i mikron på full effekt i 25 minuter. Smula fetaost, finhacka rödlökarna och tomaterna samt hacka några blad rucola. Blanda fetaosten och grönsakshacket med turkisk yoghurt i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Servera eventuellt med mer sallad till.

Bakad-potatis1

Stella gillar inte sötpotatis så hon fick vanlig bakpotatis med egna lyxiga tillbehör. Inte Tim heller för den delen, men han åt hos en kompis.

Lämna en kommentar