Stella älskar verkligen chicken nuggets. Jag förstår inte att det kan gå ner så många i hennes lilla mage. Hittade ett smarrigt recept som jag testade på henne. Och de gick hem! Hon åt så hon fick ont i magen.
Krispiga kycklingbitar
4 personer
500 g kycklingfilé
150 g chips med ostsmak (jag tog cream cheese)
5 msk riven parmesanost
Panering
1 dl mjöl
1 krm peppar
1-2 ägg
1 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 200 C. Ta fram en ugnsfast form och lägg i ett bakplåtspapper. Lägg chipsen i en plastpåse och krossa med händerna. Blanda ner parmesanosten. Vispa upp ägget med vattnet, blanda mjöl med peppar. Torka av kycklingen lite med hushållspapper. Skär i strimlor. Snurra runt i mjölet, sedan i ägget och sist i parmesan/chipsblandningen. Lägg de färdigpanerade bitarna i ugnsformen. In med formen i ugnen ca 15 minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
Hittade det här smarriga receptet hos den här härliga tjejen. Gjorde även hennes dipsåser till. Se recept längre ner.
Såser
Ketchup/limesås
4 msk ketchup
1 tsk sweet chillisås
4 tsk färskpressad limejuice
Majonnäs/dijon/lime
4 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1½ tsk honung
1 tsk kallt vatten
1 tsk färskpressad limejuice
Men mums, detta får bli till nästa helg! Tack för den! Så smidigt också att slippa passa på stekpanna. För att få riktigt krispiga, körde du i varmluft?
Jag körde varmluft och bytte till grillinställningen sista minutrarna för att få nuggetsen extra krispiga. Ja, kan verkligen rekommendera receptet!!