Koksaltlösning och bebisplättar

Här hemma hostas det från vänster och snyts från höger. Tim har dragits med hosta ett tag och Milly har blivit snuvig och täppt i näsan. Blandade ihop lite koksaltlösning som jag droppade in i Millys näsa med en liten medicinspruta. Det har hjälpt henne att sova, äta och dricka som hon brukar. Blandade 1 krm salt med en dl vatten.

Koksaltlosning1

Sist när vi var på Bibblan lånade jag Andra mosboken av Johanna Westman. En kokbok för hungriga bebisars föräldrar. Gjorde bebisplättar därifrån till Milly idag. Som hon älskade det. Gjorde rullar som hon kunde ta i handen.

Bebisplattar (1 av 1)

Bebisplättar från 8 månader

1 sats
1 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
1 dl siktat dinkelmjöl + 1/2 dl grahamsmjöl
2 msk smör
1-2 finrivna morötter

Knäck ägget i en liten bunke och vispa ihop. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken och tillsätt de rivna morötterna. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Stek i en liten stekpanna eller plättlagg.

TIPS! Plättarna går bra att frysa om man lägger dem i en plastpåse med små bitar bakplåtspapper mellan. De tinar på någon minut i rumstemperatur.

Lämna en kommentar