Den här kakan återkommer ganska ofta hos oss på jul och födelsedagar. Den har blivit älskad på fikabordet. Smörkrämen är bara så himmelskt god!!
Havreflarn
Ca 35 st
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl mjöl
1 1/2 dl smält smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda allt med en elvisp eller bakassistent. Klicka ut rågade teskedar på en plåt, inte för nära för då flyter de ihop. Jag brukar bara få plats med 16 på varje plåt. Grädda i 175-200 grader ca 6-7 minuter. Låt de kallna något på plåten.
Smörkräm
100 g smör
2-2 1/2 dl florsocker
1 äggula
Blanda alla ingredienser till smörkrämen med en mixer. När kakorna kallnat, bred ett lager smörkräm på hälften av flarnen och lägg ett annat flarn som lock. Smaksätt smörkrämen om du vill med kakao, apelsinsaft eller likör. Ät och njuut!