Rostat med tomatmarmelad

Den här marmeladen som svärmor introducerat har blivit en favorit hemma hos oss. Så himla god på rostat bröd eller ett kex med en ostskiva över. Ännu lyxigare blir det med en bit brie uppe på.

På grund av att sommaren kom igång så sent har vi fått färska tomater nästan ända in i oktober. En lyx som inte tillhör vanligheterna!

Tomatmarmelad-3 (1 av 1)

Tomatmarmelad

Ca 2 kg
1,4 kg mogna stora tomater
2 citroner i grova skivor
1 röd pepparfrukt
200 g rensade röda vinbär
1 påse gul melatin (40 g)
1 kg socker

Tomatmarmelad (1 av 1)

Gör så här: Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Snitta ett kryss i var tomats skal och lägg dem efter hand i vattnet. När skalet viker sig i kanterna är de färdigskållade. Ta upp dem med en hålslev och skala snabbt.

Skrubba citronerna i hett vatten före skivning. Tärna tomaterna grovt och ta bort fästena. Kärna ur och hacka pepparfrukten. Lägg tomathack, citron, vinbär och pepparfrukt i en gryta. Koka tills tomaterna mjuknat.

Häll i melatin under omrörning och koka 1 minut. Ta grytan från värmen och rör ner lite socker i taget. Koka 1 minut från uppkokning. Lyft av från spisplattan. Skumma och ta upp citronskivorna. Häll marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Tillslut genast och låt svalna. Förvara mörkt och svalt.

Tomatmarmelad-1 (1 av 1)

Lämna en kommentar