Perfekt snabblunch: Omelettpizza

Omelett är en väldigt bra maträtt på så sätt att du nästan alltid har ingredienserna hemma. Ägg brukar för det mesta finnas i kylskåpet och resten är lite vad man har hemma. Den här omeletten färdiggräddas i ugnen. Dela på två personer eller så sparar du en matlåda till nästa dag.

Omelett

Omelettpizza

Till en stekpanna (som tål att ställas i ugnen)
1/2 purjolök
4 ägg
4 msk grädde, mjölk eller vatten
Salt & peppar

Topping
1/2 msk chilisås + 1 tsk tomatpuré
Mozzarella
Strimlade soltorkade tomater
Pesto

Omelett1

Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs den skivade purjolöken mjuk. Vispa ihop ägg och vätska och häll över löken i pannan. Stek på medelsvag värme tills omeletten stannat.

Blanda ihop chilisås och tomatpuré och bred över omeletten. Fördela mozzarella och soltorkade tomater över omeletten. Gratinera sedan i ugnen i cirka 10 minuter eller tills osten börjar bubbla. Klicka ut pesto och strö över lite oregano eller timjan. Servera genast.

Receptet hittade jag här.

Lämna en kommentar