Söndag med köttfärs- och rödvinbärspaj

Då var det söndag igen. Har inte gjort många knop idag. Skönt med chill ibland!

Gårdagen däremot var mer fartfylld. Först spelade jag golftävling, Pro Shop, i fyrmannalag med Stefan, Tim och Göran. Stella spelade med Greger, Jana och Magnus. Det var hennes allra första tävling och 18-hålsrunda. Det gick hyfsat för båda lagen. Milly var med farmor på Korsmässomarknaden. På kvällen hängde vi med Ola & Malin. God mat och mycket surr!

Till middag idag blev det köttfärspaj. Receptet kommer från mammas kompis Elisabeth. Så himla god!

Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdeg
150 g smör
3 dl mjöl
1 msk vatten

Fyllning
300 g köttfärs
1 stor lök
50 g rökt skinka
1/2 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Oregano
2 dl buljong
Soja
2 ägg
1 dl grädde
Riven ost

GÖR SÅ HÄR: Börja med att sätta på ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen antingen i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylskåp en liten stund. Nagga pajskalet och förgrädda ca 10 minuter.

Hacka löken och skinkan och fräs tillsammans med köttfärsen. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, kryddor, buljong och soja. Låt puttra i 30 minuter.

Fördela köttfärsröran i pajskalet. Vispa äggen och grädden. Jag använde Oatley iMat. Häll över pajen och strö över riven ost. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.

Lyxade med efterrätt. Rödvinbärspaj och vaniljvisp. Även den kommer från Elisabeth. Tur att Ola och Ebbe kom förbi, så att vi fick hjälp med att äta upp den.

Rödvinbärspaj

Rödvinbärspaj

3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl + 2 msk socker
175 g smält smör
5 dl rödvinbär
1 tsk potatismjöl

Gör så här: Blanda pajdegen. Tryck ut i en pajform. Blanda vinbären med 2 msk socker och 1 tsk potatismjöl. Bred ut över pajskalet. Grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera med uppvispad vaniljvisp. MUMS!

Lämna en kommentar