Krossad potatis med salt och vinäger

Har testat krossad potatis för första gången. Roligt med lite variation på potatis. Otrooligt gott tyckte hela familjen. Upptäckte att det finns flera olika sätt att göra på, så här gjorde vi.

Smashed-potatoes

Krossad potatis med salt och vinäger

4 personer
1 kg potatis
Salt
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad, färsk gräslök
Svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den precis är mjuk, ca 8 minuter. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av en liten stund. Tillsätt smöret och blanda om försiktigt.

Sprid ut potatisen på plåten. Krossa varje potatis med handloven eller ett tungt glas tills potatisen är drygt 1 cm tjock. Rosta i ugnen 30-40 minuter. Efter halva tiden, vänd på potatisen och ringla över olivolja. När potatisen är klar, häll över vinäger och strö över flingsalt och gräslök.

Varsågod och njut!

Smashed-potatoes-1Vi hittade färdigmarinerad fläskkarré på Lidl som blev jättegott att grilla till. Ett favorittillbehör har blivit melon och den här vitlökssåsen går inte av för hackor.

Lämna en kommentar