Njuter för fullt av värmen. Värmerekord idag med över 30 grader. Det finns inget bättre än att grilla såna här dagar.
Den här potatisen med chiliflakes är en favorit sedan några år som jag glömt att visa här. Marinaden och en melonsalladen är nya recept som blev väldigt lyckade.
Vitlöksrostad färskpotatis med chili
6 personer
1 msk smör
2 msk oliv- eller rapsolja
1 kg kokt kall färskpotatis
1/2 msk torkade chiliflakes
1 msk torkad krossad vitlök eller en klyfta pressad
2 tsk medelhavssalt eller gourmetsalt
2 msk färsk hackad timjan
GÖR SÅ HÄR: Låt smör och olja bli varmt i en stor stekpanna och stek potatisen i flera omgångar. Dela den eventuellt i mindre delar om de är stora. Vänd runt så att det kommer lite smör och olja på alla. Strö över kryddor och salt och rosta potatisen i stekpannan några minuter runt om tills den är gyllenbrun. Strö över färsk timjan.
Marinad med ingefära, chili och honung
4 personer
2 msk smör- och rapsolja eller vanlig rapsolja
3 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1/2 tsk salt
Passar till kyckling och fläsk.
Feta- och melonsallad
4 personer
1/2 tärnad vattenmelon
100 g romansallad
200 g fetaost
3 msk olivolja
Pressad juice av 1 lime
1 msk flytande honung
1/2 tsk salt
GÖR SÅ HÄR: Skär salladen i bitar och lägg i botten på ett fat eller skål. Tärna melonen och vänd ner i salladen. Smula över fetaosten. Blanda olja, lime, honung och salt. Häll över salladen.