Här kommer dagens middagstips. En riktigt god och annorlunda fiskgratäng som även gick hem hos kidsen!
Snabb fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp
4 personer
2 påsar frysta fisktärningar av lax och torsk (à 300 g)
4 krm salt
3 dl crème fraiche
2 dl mild ajvar relish
1 krm peppar
3 skivor vitt bröd
2 dl finriven parmesanost
2 dl hackad persilja
Smör till formen
Sätt ugnen på 225°C. Lägg fisktärningarna i en smord ugnsform. Strö över 3 krm av saltet (för 4 portioner).
Rör ihop crème fraiche, ajvar relish, resterande salt och peppar. Fördela blandningen över fisken.
Kantskär brödet och smula det smått. Blanda med parmesan och hackad persilja. Strö smulet över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter, tills fisken är klar. Täck ev mot slutet så att ytan inte bränns.
Servera med kokta grönsaker samt ris eller potatis. Receptet kommer från Buffé.