Storkok

Fick tips av en kollega att göra storkok och frysa in matlådor nu innan bebben kommer. Håller med om att det kan vara skönt att slippa laga lunch de första dagarna. Idag gjorde jag slag i saken och lagade några lådor med favoritköttfärssåsen.

Kottfarssas

Köttfärssås och spagetti

4 personer
400 g köttfärs
0,5 dl tomatpuré
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tetra krossade tomater eller 2 burkar
Olivolja
Salt och peppar
Färska örter
Ev. parmesan

Hacka löken och fräs i olivolja. Lägg i färsen och stek ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, riven vitlök, salt och peppar. Häll i de krossade tomaterna och låt puttra i 5 minuter. Lägg i färska örter, t.ex. basilika, timjan eller oregano och servera med fullkornspasta, ev. hyvlad parmesan och en god sallad.

Lämna en kommentar